Matematik

ligning i plan

10. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Her derude, 

Når man skal lave en ligning i planen om til ax+b, hvad gør man så?

Man tager vel udgangspunkt i: 

ax+by+c=0

og isolerer y: 

y= (-ax/b)-(c/b)

Men hvordan komemr jeg videre?

på forhånd taak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2010 af PeterValberg

sætter de kendte værdier for a, b og c ind og reducér (?)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2010 af AMelev

Du skal egentlig ikke voldsomt meget videre

y= (-ax/b)-(c/b) ⇔ y= (-a/b)x-(c/b), så har du den med hældningskoefficient (-a/b) og startværdi -(c/b).


Skriv et svar til: ligning i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.