Matematik

Sinus - bevis??

11. juni 2010 af Katrine7 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hej! Jeg sidder og skal bevise sinusrelationerne. MEN! Jeg kan simpelthen ikke finde beviset i min bog?

Jeg tror jeg husker forkert når jeg siger at det er det samme bevis som det for pythagoras. Nogen der har beviset liggende eller har et link til det?

Hilsen Katrine :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2010 af NejTilSvampe

 Jeg har vedhæftet en tegning for cosinusrelationsbeviset, men Vi kan bruge samme tegning.

For retvinklede trekanter gælder der at  sin(v) = modstående katete / hypotenuse

Hvis vi bruger den regel kan vi ift. tegning sætte ligninger op.

sin(C) = hb / a

og 

sin(A) = hb / c

hb = c*sin(A) = a*sin(C) <=> c / sin(C) = a / sin(A) <=> sin(C) /c = sin(A) /a

Du kan vise det samme med vinklen b, ved at bruge hc eller ha istedet for hb.

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Svar #2
11. juni 2010 af Katrine7 (Slettet)

Tusind tak skal du have! Så kan jeg komme videre :)


Skriv et svar til: Sinus - bevis??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.