Matematik

bestem tallet a

11. juni 2010 af cer0908 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har et problem med en andengradsfuktion der ser således ud:

f(x)=2x^2-4x+c 

Jeg skal bestemme tallet c således f har toppunkt på x aksen

Hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2010 af goathunter (Slettet)

brug din formel for toppunkt til at finde y-koordinaten af toppunktet for den funktion, og løs for c ved at sætte y=0 da dette netop svarer til at f har toppunkt på x-aksen.


Svar #2
11. juni 2010 af cer0908 (Slettet)

Hvad med d i toppunktsformelen?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2010 af goathunter (Slettet)

det er diskriminanten? den er defineret som d=b^2-4ac


Svar #4
11. juni 2010 af cer0908 (Slettet)

Hvordan finder jeg d, når jeg ikke kender c?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

du regner bare med bogstaver, du finder ikke d som et tal.


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. juni 2010 af goathunter (Slettet)

Du ved at y-koordinaten af toppunktet -d/(4a) = 0 da toppunktet så ligger på x-aksen. så udregner vi bare d:

d=(-4)^2-4*2*c=16-8c

så -(16-8c)/(4a)=0 en brøk er 0 hvis tælleren er 0, så 16=8c dvs c=2.


Svar #7
12. juni 2010 af cer0908 (Slettet)

 skal jeg regne med bogstaver i toppunktsformelen? Ved det skal give y=0 men kan slet ikke se hvordan jeg skal bevise det. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. juni 2010 af mossegaard (Slettet)

2x^2-4x+c

er på formen

ax^2 + bx + c =0

med

a = 2 b= -4 c = c

Diskriminanten er:

d = b^2-4 * ac

d = (-4)^2-4*2*c = 16-8c

(16-8c=0 løses mht. c) = 2

dvs. svaret er =2 Håber det stadig kan bruges:-))))


Svar #9
12. juni 2010 af cer0908 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: bestem tallet a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.