Matematik

Eksamen i MAT

12. juni 2010 af mariauu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal meget snart til eksamen i matematik og frygter rentespørgsmålene 

1) hvad er forskellen på kapitalfremskrivnings formel og renteformel?

2) hvad kan jeg fortælle om kapitalfremskrivnings formlen og renteformel ?

3) hvordan omregner om månedlig rente til årlig rente?

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2010 af mathon

renteformel:
                        inden for et år:
                                                              R  =  k·(rår·(d / 360))
kapitalfremskrivnings formel:
                                                              Kn = Ko·(1+rår)n
månedlig rente til årlig rente:
                                                              rår = (1+rmd)12 - 1
 

                                                


Svar #2
12. juni 2010 af mariauu (Slettet)

mange tak:)

vil du ikke prøve at give et eksempel med månedlig rente til årlig rente(altså med tal)?

det ville være herligt hvis du måske kunne forklare lidt om opsparingsannuitet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2010 af mathon

månedlig rentesats rmd = 0,0015

                  1+rår = 1,001512 = 1,01815

                   rår = 1,01815 - 1 = 0,01815 = 1,815%

                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2010 af mathon

opsparingsannuitet:

                                            An = a·((1+r)n - 1) / r

  An er værdien af annuiteten opgjort lige efter n'te indbetaling
  a er den n-gange indbetalte terminsbeløb
  r er rentesatsen
  n er antal indbetalinger


Skriv et svar til: Eksamen i MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.