Historie

Hvorfor kom europæerne først?

12. juni 2010 af YodawgYowwwwwww - Niveau: A-niveau

Hey people :- )

Jeg sidder og læser om det britiske imperium og om kolonialiseringen af bl.a. Afrika.

Jeg ved at grunden til at vi kunne kolonisere Afrika skyldtes industrialiseringen, hvor resultatet bl.a. var maskingeværet, telegrafen, dampskibet m.m. Vi fik her teknologiske/militære fordele, hvilket gjorde koloniseringen af Afrika mulig.

Spørgsmål 1:

Hvorfor kom europæerne først? Kineserne havde udforsket Afrika længe før europæerne..

Spørgsmål 2:

Hvorfor var Afrika på det tidspunkt så fattigt/uciviliseret/tilbagestående? Hvordan kan det være at vi var så langt fremme i europa, ja, og hvorfor var det at Afrika var så langt tilbage sammenlignet med os?

Tror det er 2 ret svære spørgsmål, men de er interessante.

Håber på lidt hjælp.

v.h.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af CoSMoS

1) Nej. De havde de nu altså godt nok ikke. De var derimod NÅET til Afrika, under Zheng Hes flåde. Men det var et enkelstående tilfælde af en kinesisk flåde der nåede dertil, og som du forhåbentlig ved, valgte Kina (og Japan) at isolere sig selv, i stedet for at ekspandere udad, som europæerne. "Kom først" hvordan? Ja, Europæerne koloniserede Afrika, men det var jo ikke sådan at Afrika var isoleret fra resten af verden indtil da - og husk også at een ting er perioden efter Industrialiseringen, hvor det indre Afrika også bliver koloniseret, men lige siden det 15. århundrede har der været europæiske handelsposter m.v. - og specielt Nord- og nordøst-Afrika var/er jo arabisk/muslimsk påvirket.

2) Uciviliseret er et noget kontroversielt ord at bruge. Men Europa opnår sin dominerende position på den globale arena udfra militær overlegenhed, der gør os i stand til at tryne alle andre, og opnå økonomiske og andre fordele afledt af dette. Det er vel mere Europa der er fremme i skoene, end Afrika der er overordentligt bagud - men en af nøglefaktorene er fraværet af stærke centralmagter, der gør det muligt for europæerne at spille de lokale ud mod hinanden, og undgå koordineret modstand - hovedparten af slavehandlen kom fx. fra afrikanerne selv; stammer gik i krig mod hinanden, og solgte erobrede fanger til europæerne. Der var aldrig nogen Europa >< Afrika - krig, forstået på den måde at Afrika var meget fragmenteret.

Håber det hjalp lidt :)


Skriv et svar til: Hvorfor kom europæerne først?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.