Matematik

Udregn i hånden ??

13. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Skal til mundt. mat om kun 2 dage! Og er rædselsslagen !! Der er særligt en ting jeg stadig ikke har styr på, og som jeg simpelthen har ledt og ledt efter i mine bøger + internettet, dog uden videre held:

Hvordan udregner man fx a og b i en potensudvikling i hånden????? Jeg mener, her anvendes jo log, og jeg aner ikke hvordan man skal få log 'væk' fra udtrykket, så at sige ... Nogen som kan forklare mig dette?? Tror nemlig lige det er sådan noget, som en muggen censor ville kunne finde på at spørge om ;)

Fx a = log(10) - log (5) / log(4) - log(2) ??? Hvordan får jeg et resultat uden log??

Smil M.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det kan du ikke beregne i hånden - medmindre der er tale om simple tilfælde.

Eksempel:

log(10) = 1

log(10^n) = n*log(10) = n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2010 af Explomatic (Slettet)

Hvis du vil ophæve log() skal du ophæve i 10^log(), her vil 10^ gå ud med log og du kan derved fjerne dem begge, hvis vi gennemgår dit eksempel

fx

log(a)= log(10-log(5)/log(4)-log(2)

først samler vi logaritmerne vha. logaritmeregnereglerne

log(a)= log(10/5)/log(4/2) 

så hæver vi med 10^x

10^log(a) = 10^(log(2)/log(2)) <=>

a = 2/2 = 2

håber det hjalp lidt o: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2010 af Louise230 (Slettet)

 forklar det med a og b samt x og y..

undgå at tage tal med ind, (det viser også et større overblik)

fx. a= log(y2)-log(y1) / log(x2)-log(x1)

benyt evt. y=b*x^a til at finde frem til formlen for a og b...

står garanteret i din lærebog.


Svar #4
13. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Tusind tak alle tre ;) Louise: Jeg vil skam heller ikke inddrage tal unødvendigt! Men hvis de skulle spørge, så ville jeg bare lige have at vide, om der var noget jeg kunne gøre for at øve mig på at udregne det i hånden :) Tak igen!!!


Svar #5
15. juni 2010 af Booklover (Slettet)

Vil bare lige sige tak til jer alle sammen :) Tusind tak fordi I altid er så søde at svare, tusind tak for jeres tålmodighed !!! Jeg har lige været oppe i mundt. mat eksamen i dag - og det gik langt bedre end jeg nogensinde kunne have turdet håbet på! Tusind, tusind,tusind tak allesammen :)


Skriv et svar til: Udregn i hånden ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.