Matematik

Liniærvækst til eksamen

14. juni 2010 af thumbelina (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej!

Jeg kan næppe kalde mig selv en matematik ørn. Faktisk har jeg utrolig dårlig forståelse af matematik, men skal dog til eksamen på mandag om en uge, så jeg ville lige høre, om der er nogen, der kan forklare mig teorien bag linærvækst, når formlen lyder: 

f(x) = ax + b

A findes ved at sige Δy / Δx hvilket er det samme som at sige y2, y1 / x2 - x1
B findes ved at sige y1 - ax1 

Det forstår jeg godt. Dog har jeg skrevet i mine noter, ud fra en simpel ret linje i et almindeligt kordinatsystem, at 

da f er lineær er f(x) = ax + b 
y2 = f(x2) = ax2 + b
y1 = f(x1) ? ax1 ' b

Er der nogen, der ved meget simpel forklaring, kan fortælle mig, hvad der sker her?


Skriv et svar til: Liniærvækst til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.