Matematik

DET GYLDNE SNIT - hjælp!!

15. juni 2010 af AnnaxKevin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har mundtlig matematik eksamen på fredag!! Og jeg har svært ved at forstå noget vdr. det gyldne snit...

Efter at ahr udført besviset, så har skal jeg forklarer, hvordan man kan finde ud af, hvor langt inde i billedet, det gyldne snit er.  Derfor står der således:

a+b %a = a%b = (1+√5)/2 = 1,6180

men så må

a%a+b = 1%1,6180 = 0,62 = 62 %

Det føste, forstår jeg godt! Men efter "men så må.." er jeg helt lost, hvad menes der her?

HJÆLP!!!

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2010 af AMelev

Du gør det ikke just lettere for dig selv (eller andre) ved at bruge %-tegn i stedet for / og undlade nødvendige parenteser, men jeg tror, jeg nu kan se, hvad der skulle stået.

(a+b)/a = a/b = 1,6180

Hvis x = y, så er 1/x = 1/y (da der jo står det samme i både tæller og nævner).
Hvis du sætter x = (a+b)/a og y = 1.6180, får du 
1/((a+b)/a) = 1/1,6180
Ved at bruge brøkreglen for division med brøk ~ gang med den omvendte, får du
a/(a+b) = 1/1,6180 = 0,618 = 61,8% (her var %-tegnet korrekt anvendt)


Skriv et svar til: DET GYLDNE SNIT - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.