Fysik

Hubble-konstanten

16. juni 2010 af grimm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvad er mest korrekt at skrive formlen for hubble-konstanten?:
v = H_0 * r

Eller:
v = H * r

Eller:
v_0 = H_0 * r_0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2010 af peter lind

Det er blot et spørgsmål om navne, så de er formelt set lige gode. Jeg vil dog foretrække den midterste for så slipper jeg for at skrive indeks; men det er altså en ren praktisk årsag.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: I gymnasiet er det ligegyldigt. På et højere niveau vil man bruge H_0, da H blot angiver hubblekonstanten til et bestemt tidspunkt i universets historie - hubblekonstanten er nemlig ikke konstant.


Svar #3
16. juni 2010 af grimm (Slettet)

#2

Farten og afstanden er jo heller ikke konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2010 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej, men forholdet mellem dem skulle gerne være konstant - det er det bare ikke.


Svar #5
16. juni 2010 af grimm (Slettet)

Vil det så være forkert at angive den sidste angivne formel med "0" hos alle variabler? Jeg synes den er mest korrekt!


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er kun H0 , der skal angives med indeks 0. Hubble's lov angiver en sammenhæng mellem hastighed og afstand. Til et bestemt tidspunkt t i universets historie (defineret i en særlig kosmologisk betydning) gælder denne sammenhæng

v = H(t)·r

mellem observeret hastighed og afstand af objekter i universet. Proportionalitetsfaktoren H(t) afhænger af tiden t i universets historie, og den i dag gældende værdi for H(t) kaldes H0 . Hubble-konstanten H0 er den størrelse vi kan observere i dag.


Svar #7
16. juni 2010 af grimm (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Hubble-konstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.