Matematik

procent og rente

17. juni 2010 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har eksamen meget snart  i matematik på c niveau. jeg går på hf.., og mit spørgsmål er om procent og rente

bestem gennemsnitlig procentvis ændring pr termin ??

jeg tror er at det er kapitalfremskrivningsformlen.. altså   k=ko*(1+r) ^ n

men hvor man tager udgangspunkt i n ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2010 af mathon

eksempel:

                     2 terminer til 1,5%
                     2 terminer til 1,7%
                     3 terminer til 2,1%

         Ko·(1+r)7 = Ko·(1+0,015)2·(1+0,017)2·(1+0,021)3

                  (1+r)7 = (1+0,015)2·(1+0,017)2·(1+0,021)3 = 1,1341

                  1+r = 1,13411/7

                   1+r = 1,01814

                    r = 0,01814 = 1,814%


Svar #2
17. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

ok hvad er så harmonikamodellen


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2010 af mathon

               1+r = (1+rmd)12

                r = (1+rmd)12 - 1

..................

                1+rmd = (1+r)1/12

                 rmd = (1+r)1/12 - 1


Svar #4
17. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

ok tak,,..  kan man godt sige at kapitalfremskrivningsformlen er et eksempel af eksponentiel vækst fordi, de begge stiger med fast procent pr. tidsenhed


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2010 af mathon

      

                       

                    Kn = Ko·(1+r)n

                    dK/dn = ln(1+r)·K(n)
eller
med
                   y = Kn,    b = Ko,    a = 1+r     x = n

                   y = b·ax 

                   dy/dx = ln(a)·f(x)                                    1+r = a

                   


Svar #6
18. juni 2010 af mehtapcik (Slettet)

var det ja eller nej ?


Skriv et svar til: procent og rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.