Fysik

energiformer

20. juni 2010 af turboweekend (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal forklare alle energiformer (varmeenergi (termisk energi), elektrisk energi, kemisk energi, kerneenergi, potentiel energi (beliggenhedsenergi), kinetisk energi (bevægelsesenergi), strålingsenergi), men det som jeg gerne vil finde ud af kan jeg ikke ud fra min bog eller notater..

jeg har nogle former til nogle af dem, men jeg kan ikke rigtigt se hvad jeg skal bruge dem til når jeg ikke forstår præcis hvad energierne er.

er der nogen der kan forklare hvad de er? altså hvordan de forskellige slags energier opstår osv? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Først og fremmest: Energi defineres som evnen til at udføre et arbejde. Et arbejde defineres som kraften prikket med vejlængden K*S. Står du på en høj og skubber til en sten der ligger ved randen af højen, så den falder ned, så udfører tyngdekraften et arbejde på stenen. Stenens bevægelsesenergi ½mv2 omsættes til varmeenergi, når den rammer jorden. Hvad du skal bruge formlerne til, fremgår af de symboler, der optræder i formlerne (masse og hastighed for eksempel). Så skal du bare have de rette enheder på.


Svar #2
20. juni 2010 af turboweekend (Slettet)

 Mange tak!  ved du om man ville sige at noget udfører energi, laver energi eller..? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hverken eller, du kender det fra dig selv, somme tider føler du dig (forhåbentlig) fuld af energi, hvilket betyder, at du kan udføre en masse arbejde. Tænk på det på den måde. Man kan dog godt sige, at for eksempel et kraftværk producerer energi (elektrisk), men det kan det kun, fordi det får noget at leve af (kul, olie).


Skriv et svar til: energiformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.