Fysik

Bevis af Bølgeligningen?

21. juni 2010 af xxmarland (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bølgeligningen, der hedder V = lambda * frekvens - hvordan beviser man den? 

Min lærer siger det ville være super at have med til eksamen, men det står ikke i nogen af mine bøger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af mathon

λ er den i perioden T tilbagelagte vej

Du kender formlen for en jævn bevægelse

                    v = s/t

som her bliver til

                   v = λ/T = λ·(1/T) = λ·f


Skriv et svar til: Bevis af Bølgeligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.