Matematik

Potensfunktioner: hvad der sker med funktionsværdien (y), når x ganges med et tal k.

21. juni 2010 af eop (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Ja, som sagt: hvad der sker med funktionsværdien (y), når
x ganges med et tal k? 

Taaaak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at indsætte (kx) i stedet for x i potensfunktionens udtryk og sammenlign resultatet med resultatet for x.


Svar #2
21. juni 2010 af eop (Slettet)

 Årh, det forstår jeg virkelig slet ikke.... 

Jeg har det her eksempel at gå ud fra:

y=6*x^2,5

X ganges med 1,50, hvad ganges y med?
X ganges med 1,50 = k
Y ganges med k? = 1,50^2,5 = 2,755

det der sker, er det bare at man ser hvad y bliver ganget med, hvis x ganges med k, fordi når x ganges med k, så ganges y med k^a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er det, der sker. Lad potensfunktionen være

y = b·xa .

Hvis vi ganger x med k, får vi

y1 = b·(kx)a = b·ka·xa = ka·(b·xa)  = ka·y .

Det ses, at den oprindelige funktionsværdi ganges med ka .


Svar #4
21. juni 2010 af eop (Slettet)

 Hvad mener du med art lade potensfunktionen være? har jeg gjort noget forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det betyder, "antag at potensfunktionen ser ud som følger". Det er normal sprogbrug inden for matematik.


Svar #6
21. juni 2010 af eop (Slettet)

 flot. Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Potensfunktioner: hvad der sker med funktionsværdien (y), når x ganges med et tal k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.