Matematik

det gyldne snit

21. juni 2010 af miss_julie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg er ved at kigge på det gyldne snit som jeg kan komme op i til eksamen.. Jeg kan godt finde ud af selve beviset men ved faktisk ikke helt hvad jeg finder ud af.. Hvis Φ =x/y=1-√5/2    er det så forholdet for linjen eller raktanglen ??

Julie


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2010 af Krabasken (Slettet)

Det kommer an på, om det er en linje eller et rektangel, du har delt. Man kan osse sige, at hvis det er et rektangel, så vil sidelinjen naturligvis osse være delt i samme forhold.

Eller er det noget andet, du mener - ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. juni 2010 af Mimical (Slettet)

Læs mit notat. Der er i øvrigt mange opgave tilgængelige om det gyldne snit, du kan sikkert bruge noget derfra.

Vedhæftet fil:Gyldnesnit.pdf

Svar #3
22. juni 2010 af miss_julie (Slettet)

Gælder beviset for Φ både for rektanglen og det gyldne snit?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2010 af Mimical (Slettet)

Da det er et forholdstal, så vil jeg mene ja. Jeg burde måske have skrevet at  linjen l sættes til 1 i notatet.

Definitionen på det gyldne snit er jo at: linjestykket AB har længden l. Punktet G deler linjestykket i to dele (jf. tegning ved den hosliggende katete i den retvinklede trekant), som har længderne a og b, dvs. a + b = l . G deler da AB i det gyldne snit, hvis den korte del (b) står i samme forhold til den lange del (a), som den lange del (a) står i forhold til hele stykket (l):

a/l = b/a

                                   a                                                b

__________________________________|__________________

A                                                                 G                                  B

_________________________l___________________________

Sætter man så linjestykket l til 1 og den modstående katete til 1/2 kan det bevises ved Pythagoras. Som i det vedhæftede.


Skriv et svar til: det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.