Fysik

Brændværdi

22. juni 2010 af afghangirl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe med dette spørgsmål??

- Udregn, hvor meget naturgas der skal bruges for at opvarme 1 liter vand fra 10 grader til 100 grader.???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Du skal først beregne hvor meget energi du skal bruge for at opvarme dit vand

Densiteten af vand sættes til 1

Q = m * c *Δt  = 1 kg * 4180 J ( /Kg* C) * 90 Celcius = 

Hverefter finder du brændværdien for naturgas


Svar #2
22. juni 2010 af afghangirl (Slettet)

mange tak for svaret, men hvordan regner man det ud???


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2010 af Bankier (Slettet)

en rettelse brændværdien for vand

4186 kJ ( kg *C)

Q = 376740 kJ

Brændværdien for CH4 naturgas    50,4 MJ / kg methan gas  ( 50,4*10^6 J)

Vi skal lave samme enheder  brændværdien ændres for CH4

376740 kJ   /  50,4*10^3  kJ   = 7,5 kg  methan gas .


Svar #4
22. juni 2010 af afghangirl (Slettet)

Mange tak. Det var en stor hjælp:)


Skriv et svar til: Brændværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.