Matematik

Reduktion

12. juli 2010 af Houde (Slettet)

 Jeg er i tvivl om jeg skal starte med at ophæve parantesserne eller gange ind med b.

stykket lyder sådan

- (a + b) + (a + 1) b

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2010 af Dynin (Slettet)

#0 du er STX (2.år) så dette er noget du burde kunne ...

- (a + b) + (a + 1) b = -a -b +ab +b = -a + ab =a*(b-1) ... yes?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2010 af NejTilSvampe

når der står  -(a+b)  så er det det samme som  -1(a+b)  Så du kan se det som om at når du "ophæver minus parentesser" så ganger du i virkeligheden bare -1 ind. 

Hvad jeg prøver at sige er, at rækkefølgen er underordnet.

du skulle gerne få noget i retningen af -a-b+ab+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af mette48 (Slettet)

ophæve parantesserne eller gange ind med b.

- (a + b) + (a + 1) b

Jeg tror der er noget om parenteser du skal repetere. Du kan ikke starte med at ophæve parenteserne.

Den første parentes er en - parentes, som kan hæver ved at ændre fortegnene på leddene inde i parentesen.

Den anden parentes er en gangeparentes, der fjernes ved at gange ind i parentesen.

Om du så tager den foreste parentes før den bagerste eller omvendt er ikke så vigtigt.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.