Matematik

Differentialligning

09. august 2010 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste opgave i STX-eksamenssættet fra maj 2009. Det kan findes på

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matematikA_stx.ashx

Mit problem er, at jeg ikke rigtig kan finde ud af at kombinere oplysningerne til noget brugbart. (Jeg har ikke brug for et konkret svar på opgaven, men gerne en måde til hvordan jeg skal løse den.)
 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2010 af mathon

       løs den på formen

                  y ' + 0,03y = 0,03g(t)

                 e0,03t·y ' + e0,03t·0,03y = 0,03·e0,03t·g(t)

                 (e0,03t·y) ' = 0,03·e0,03t·(20+0,25t)      ..........osv...........

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2010 af JKaram (Slettet)

eller se

Karam


Svar #3
09. august 2010 af SvendMortensen (Slettet)

@mathon:
Jeg kan faktisk heller ikke lige gennemskue, hvilken formel i min formelsamling, jeg skal bruge, for at få en løsning til ligningen. Hvilken generel form er ligningen skrevet op på?
(Beregningerne, i dit indlæg, forstår jeg godt.)

På forhånd tak!


@JKaram:
Jeg har vidst ikke nok point til at kunne hente opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2010 af mathon

               y ' + f(t)·y = g(t)

               y = e-F(t)·(oeF(t)·g(t) dt) + C·e-F(t)


Svar #5
09. august 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Okay; tak!

* Altså f(t) = 0,03 og g(t) = 0,03*(0,25t+20) med notationen i #4, eller hvad?
* Hvad er i grunden meningen med det O-lignende tegn, du bruger lige efter integraltegnet?

På forhånd tak!

PS. Undskyld de dumme spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2010 af mathon

        ∫o.......dt      er det ubestemte integral med integrationskonstanten lig med 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2010 af mathon

sammenlign dine beregninger
med

Vedhæftet fil:differentialligning_9.doc

Svar #8
10. august 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.