Studievalg og videregående studie

Ændring af studieretning

10. august 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej, jeg skal til at starte i 1.g i morgen og er meget spændt på det hele, men glæder mig også rigtig meget. der er bare en ting jeg hele tiden tænker på....! Jeg har valgt en studieretning der hedder Kemi A + Matematik A + Fysik B og jeg ville faktisk have ønsket at jeg havde valgt: Bioteknologi A + Matematik A + Fysik B istedet for.

Kan man ændre studieretning før det første halve år.

Er det svært at falde ind i den nye klasse  hvis man skifter studieretning.

Hvis man vælger at skifte studieretning og ikke kan lide den nye, kan man så skifte tilbage igen?

Håber virkelig på nogle svar er så nervøssssss..


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

Alt det med studieretninger i gymnasiet og fagniveauer  er svært at forstå og være 100 % sikker i for en der lige kommer fra folkeskolen. 

Det med ændring af studieretning afhænger af dit gymnasie, men jeg tror at der er stor mulighed for at du kan få hvad du vil ha, hvis de hold  med Biotek A  ....... osv ikke er fyldt op. 

Selvom du ikke skifter studieretning kan det sagtens ske, at klasserne bliver blandet på ny. det er selvfølgelig alyid skræk sceneriet at komme i en ny klasse hvor alle kender hinanden, men der vil helt sikkert også være andre end dig som skifter, så det skal du ikke være bange for. 

Du kan skifte lige så meget som din inspektor på gym kan li'.

Hvis jeg var i din situation ville jeg nok, først se hvad Kami A + Mat A +Fys B retningen var for joget i det først halve år for så derefter at evt skifte.

Jeg har et spørgsmål til dig angående Kemi A og Bioteknologi A, som jeg kan se er de to fag som det står og falder med:

Hvorfor tror du at biotek er bedre for dig end kemi? 

    


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2010 af peter09

#0

Kan man have en studieretning som hedder : kemi a, fysik b og matematik a?...

jeg skal også snart begynde på gymnasiet, og har valgt følgende retning: Fysik B, matematik A og Kemi B?

vil meget hellere have den studieretning du havde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

# 2 De enkelte studieretninger på de enkelte gymnasier afhænger af de lærerere og den kapacitet som gymnaiset har. Nogle skoler kan  udbyde nogle studieretninger , mens nogle andre skoler kan udbyde nogle andre, men der findes selvfølgelig overlap , som er de mest søgte studieretninger som mat A, fys B kemi B. 

Studieretning er en ting , men husk der er mulighed for tilvagsfag og opgraderinger af fag, når I kommer hen efter 1. g 

  


Svar #4
10. august 2010 af Smilehul (Slettet)

tusind tak for dit svar bankier! det er dejligt.. det lyde rmeget rigtig det der med at prøve den linje jeg har valgt og derefter flytte hvis ikke det er det jeg ønsker, men så er jeg bare bange for det der med at falde ind i en ny klasse osv.

i 9. klasse, da jeg skulle til at skrive min uddannelsesplan var jeg også meget i tvivl om netop de to studieretninger og jeg tror faktisk at det endte med at være kemi A fordi jeg egentlig ikke vidste hvad bioteknologi var. Men efter jeg har læst om det og hørt fra andre mennesker er det gået op for mig at det lyder utrolig spændende. det at det er en blanding af biologi og  kemi synes jeg gør det spændende og også det at der er en masse etik og meninger i faget. 

nu hvor jeg tænker over det er jeg bare rigtig sur på mig selv, for ikke at have valgt bioteknologi fra starten.

synes nu jeg skal snakke med uu-vejlederen på skolen eller? alle andre jeg kender der også skal starte i morgen glæder sig alle sammen, det gjorde jeg også for noget tid siden, men nu kan jeg ikke tænke på andet end det problem jeg selv synes at jeg står i.... :(


Svar #5
10. august 2010 af Smilehul (Slettet)

det er træls FOR JEG VIL OGSÅ GLÆDE MIG!!  * synes du jeg skal snakke med uu-vejelederen på gym? eller?


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. august 2010 af eksamenshajen (Slettet)

Hej smilehul. Jeg synes at du skal tale med vejlederne så hurtigt så muligt, og få afklaret dine muligheder og rydde dine ærgrelser af vejen.

hvis du skifter i løbet af den første uge, starter du jo op sammen med resten af holdet. Derfor er der større sandsynlighed for, at de tillader et skift, fordi du dermed ikke er gået glip af noget fagligt før du skifter.

Hvis der ikke er plads på biotek. eller de ikke tillader det, så tror jeg nu også at der er store muligheder for udfordring i kemien.


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

Du skal ikke tro, at din fremtid er fortabt fordi du ikke kan vælge biotek. Jeg synes du skal glæde dig til din gymnasie start - det er nogle gode år.

Du kan sagtens tale med din uu-vejleder eller din fremtidige uddannelses ansvarlige på dit gymnaise, men  typisk er det dansk eller engelsk lærere, som er vejledere og de har intet begreb om naturvidenskab. 

Min strategi ville være, at tale med den kemilærer, som får i dine første timer. Hvis du spørger ham/hende tilråds så skal du nok få noget vejledning om valget. 

Du synes måske, at biotek lyder spændende, da det er en kombination af kemi, biologi og nanoteknologi, som lige nu er meget op i tiden. 

Jeg har selv haft Kemi A og er meget godt tilfreds. Jeg er selv meget interesseret i biologi og det blev også tilfredsstillet gennem kemi A, hvor man også skal have cellens kemi og medicinalkemi og man arbejder også med kemi i kroppen i alle mulige vinkler.

Etik og meninger kan man også have i  Kemi A.  Naturvidenskabelige fag bliver aldrig til en dansktime, og hurra for det. Man kan sagtens have en diskussion i kemi, hvor man kan argumentere ved hjælp af tal og teorier om naturens indretning. 


Brugbart svar (2)

Svar #8
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

Adgangsmæssigt (videregående uddannelse)  og studiemæssigt vil jeg nok anbefale dig at tage Kemi A, da det giver dig mulighed for at snuse til mange forskellige dele af det kemiske spektre. Hvsi du gerne vil ha lidt mere biologi ind over -  så kan du vælge biologi på  C-niveau, som et tilvalgsfag. 

Angående start i ny klasse -  du må/skal  ikke være bange for det. det er naturligt at være lidt nervøs, men husk det er alle de andre også. det kan være hårdt at begynde i en ny klasse, men jeg har erfaret, at efter et par uger, så er man glad for at man havde modet til at gøre det. 

man kan som regel ikke bedømme et fag som kemi eller fysik efter man har haft det på A-niveau, da det først er i A-nievauet at alt det spændende kommer og det er her man kan se de store forskelle og betragte naturen fra forskellige vinkler. 

Unden at du skal gøre hvad jeg siger, så vil jeg anbefale dig at tage Kemi A -  du vil ikke fortryde det. Husk bioteknologi er et nyt fag i gym sammenhænge og meget kan blive ændret i faget beskrivelse.   

  


Svar #9
10. august 2010 af Smilehul (Slettet)

Tusind tak for jeres hjælp alle sammen! det er ubeskrivelig rart!!! :D nu vil jeg tage i skole i morgen med et smil på læben og prøve på at være glad for det jeg har valgt. Hvis jeg så tydeligt at mærke/se at det er det forkerte valgt må jeg se om jeg kan skifte. det er også rart for i tilfælde af hvis, jeg skifter kender jeg allerede nogle gamle rigtig gode folkeskole kammerater i bioteknologi klassen, så jeg vil nok heller ikke føle mig HELT alene.. ;D håber i stadig bliver på hjemmesiden, så vi kan skrives ved lidt senere i måneden? - så jeg stadig kan få råd. :) endnu en gang tusind tak!"!!!!

bankier - du siger at du havde kemi A. Er det rigtigt at det er meget svært. Har hørt at det skulle være rigitg svært at følge med i og at læse stoffet er meget svært at forstå.? :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. august 2010 af Bankier (Slettet)

Sværhedsgraden kan man ikke udtale sig om generelt. Nogle synes det er let andre synes det er svært - det er med andre ord subjektivt.

Jeg kunne godt lide Kemi A fordi det gav nogle gode kompetancer ( færdigheder) indenfor naturvidenskaben i den retning jeg synes er spændende. Dette er netop det vigtigte. Hvis man synes noget er spændende - så har man lettere ved at lægge mere arbejde i - det er det vigtigte. 

Det som jeg tror skræmmer nogle elever er, at det man laver og regner på ting som er ufatteligt småt  og det specielt er svært for personer, som ikke kan bruge deres fantasi (forestille sig billeder i hovedet) af hvad det er som sker når stoffer reagerer. 

Det er generelt mere uhåndterbart end fysik , som typisk handler om bevægelse af legemer, som har en mere jordnær størrelse, men også der regner man med radioaktivitet og afstande i universet - det er også for nogen uforståeligt. Det handler om at acceptere tingene som de er. eks  uendelighed skal man ikke begynde at tænke på før man har styr på hvad  længde er og hvad 1 m er. Tilsvarende skal man ikke begynde at tænke på hvad mon en elektron består af og gå i sort, hvsi man ikke kan forstå det - her skal man begynde med at forstå bindingstyperne og det mest basale. 

Jeg syntes også det var svært, da jeg begyndte med kemi i gymnasiet - det er meget meget forskelligt fra folkeskolen.  Når man så småt får styr på de mest basale teorier om opbygning af stoffer og energisystemer, så kan man se sammenhænge i de ting som man omgiver sig med. pludselig kan man selv forklare hvorfor et æg bliver til et spejlæg , når man varmer det op osv - det ved man når man har lært om proteiner i den organsike kemi, som er på Kemi A og tildels også på kemi B.

Ja, jeg vil stadigvæk være at finde her på siden.   

   


Skriv et svar til: Ændring af studieretning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.