Kemi

kemirapport?

24. marts 2005 af migmig (Slettet)
er der ikk en der har lavet forsøget "Reaktionen mellem thiosulfationer og iodmolekyler" øvelse 11 i kemi 1, der kan hjælpe mig med opg 6?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2005 af Katty (Slettet)

Skriv spørgsmålet

Svar #2
24. marts 2005 af migmig (Slettet)

jeg forstår det ikk helt.. men man skal bruge resultater fra andre opg.. derfor hjælper det nok ikk at skrive det..

men tror man skal skrive reaktionsskemaet 2 S2O32- + I2 = færdigt.. atiså skrive hvad der bliver dannet udover I-..
er reaktionsskemaet så bare 2 S2O32- + I2 = I- + 2 S2O3-?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2005 af Katty (Slettet)

I2 + 2S2O32- --> 2I- + S4O62-

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

1) der skal være en pil, og ikke = (!)

2)thiosulfationen er er effektivt reduktionsmiddel, og der fås I- ud af det under oxidation af S2O3 til tetrathionationen (mener jeg)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

ja, det var det jeg mente..

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hvis du vil være rigtig sej :) skriver du

I3(-) + 2S2O3(2-) --> 3I(-) + S4O6(2-)

for at understrege at diiod ikke er opløseligt i vand, men forefindes som gul-orange triiodid-ioner.

Reaktionen er lidt kompliceret at afstemme fordi OT for S går fra 2 til 5/2, men den kan selvfølgelig løses ved at gange gennem med to.

Svar #7
24. marts 2005 af migmig (Slettet)

#4 ved godt der skal være pil og ikk =.. men vidste ikke lige hvordan jeg ellers skulle skrive det herinde.. har jeg fundet ud af nu..

#6 tak men forstår det ikk.. så tror bare jeg satser på 10 eller 11 og ikk 13..

og jeg kunne godt se, da jeg havde skrevet reaktionsskemaet at det ikk var rigtigt..
så tak for hjælpen..:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

#6: Det gør jo heller ikke ligefram sagen bedre, at iod går fra -1/3 til -1.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

hehe.. nevermind me!

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. marts 2005 af KemiKasper (Slettet)

nåja :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

jaja..
#7: Når alt kommer til alt, er reaktionen afstemt, så der er faktisk ikke så mange ben i den, når det kommer til stykket:

[I3]^- + [2S2O3]^2- --> [S4O6]^2- + 3I^-




Svar #12
24. marts 2005 af migmig (Slettet)

#11 forstår bare ikk hvorfor det skal være I3^- istedet I2^-

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

I2+I- --> [I_3]^-

Det er fordi Iod er ganske upolært,og det er begrænset hvad der kan opløses. Det opløses derimod langt bedre på ovennævnte form, som fås ved opløsning af I2 i en opløsning indeholdende I-..

Hvis du bedre kan lide det, er det også i orden bare at skrive I2 i stedet for I3-.. Bemærk dog så, at det ikke er ladet, som du gejlagtigt kommer til at skrive i #12

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

man kan også sige, at den meget lille mængde I2 der opløses først, og reagerer med thiosulfat, bevirker at opløseligheden af I2 stiger ret så kraftigt pga. dannelsen af triiodid.

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

og af den grund får reaktion med triiodid størst betydning.

Svar #16
24. marts 2005 af migmig (Slettet)

ja okay.. det forstår jeg godt.. men i opg står der I2..

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. marts 2005 af KemiKasper (Slettet)

ja, undskyld.. jeg skulle nok ikke have introduceret triiodid-ionen ;)

Bare skriv I2 - der forventes ikke andet!

Brugbart svar (0)

Svar #18
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

nej, du burde skamme dig ;D

Skriv et svar til: kemirapport?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.