Fysik

Bueskydning! hjælp

11. august 2010 af Hotbubs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
jeg har en opgave hvor jeg skal udregne strengkraften i en bue,
jeg har tegnet de kræfter ind på en bue som virker, men herfra er jeg gået i stå.

Det er selve spørgsmål a jeg søger hjælp til.

Håber virkelig at nogle kan hjælpe mig, da jeg er helt på bar bund.

KH Liselotte


Svar #1
11. august 2010 af Hotbubs (Slettet)

 Her er opgaven

Vedhæftet fil:Bueskydning.pdf

Svar #2
11. august 2010 af Hotbubs (Slettet)

 og billedet hvor kræfterne er tegnet ind

Vedhæftet fil:kræfter.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Trækkraften Ftræk er projektionen af snorkraften 2 Fsnor på vektoren der beskriver trækkraftens retning η,

Ftræk = 2 (Fsnor · η) η ,

hvor · betegner prikproduktet.

Ftræk = 2 cos(55º) Fsnor .

/Christian


Svar #4
12. august 2010 af Hotbubs (Slettet)

Jeg skal her isolere F.snor og kan det så passe at strengkraften giver 261.517N?

/Liselotte


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2010 af Vesteur (Slettet)

 Jeg har ikke regnet opgaven igennem, men så vidt jeg kan se passer det glimrende, da cos(55º) er lidt større end ½ og trækkraften er ca. 300 N.

Men, da trækkraften ikke kan aflæses mere præcist end med to betydende cifre bør du heller ikke angive resultatet med mere. Altså,

   Fsnor = 260 N .

/Christian


Skriv et svar til: Bueskydning! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.