Dansk

Centrale stikord?

11. august 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvis der står: understreg på siderne centrale stikord og sætninger: hvad er dialekter, sociolekter, rigsmål og gruppesprog?

understreg og centrale sætninger om forholdet mellem......

hvad vil det sige? Er ikke helt sikker på hvad centrale sætninger er? en der kan hjælpe? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2010 af Bankier (Slettet)

Centrale sætninger  er et andet ord for vigtigte sætninger for forståelsen af emnet.


Svar #2
11. august 2010 af Smilehul (Slettet)

Du er bare så dejlig! Det er virkelig ubeskrivelig fedt at nogle mennesker er så hjælpsomme! :) (synes bare lige at du skulle være klar over det.) haha.. så når man bliver bedt om at understrege de centrale sætninger om forholdet mellem f.eks. hunden og katten, skal man så bare finde nogle steder i teksten som fortæller lidt om deres forhold? eks. hunde stjal altid kattens mad = tegn på at de ikke har et godt forhol?  haha det var bare lige et mærkeligt eksempel? - men har jeg forstået det koretkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2010 af Bankier (Slettet)

Ja, det lader til at du har forstået det.   

rigsmål =  det sprog som opfattes som officielt altså eks rigssdansk.  

dialekter = en underindeling af rigsmålet . eks sønderjysk  - det er stadig dansk , men nogle ord stammer eks fra tysk og har en anden toneart.

sociolekter = er dialekter som knytter sig til en bestemt gruppe i samfundet. det handler meget om status.  
 

gruppesprog = endnu en underinddeling, som en inforståede ord og vendinger i en afgrænset persongruppe.

Disse ting kan du nok finde bedre definitioner på i bøger.


Skriv et svar til: Centrale stikord?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.