Matematik

Beregne vilkårlig trekants sider

12. august 2010 af One_Smash (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle..

Jeg er lige startet på en gang matematik B, og har ikke haft matematik i 2½ år, så har brug for lidt hjælp til at forstå, hvordan jeg beregner følgende:

Vi får følgende oplysninger om et tag, der skal skiftes:

Vinkel B = 30°, vinkel A = 40° - Vi kan derfor regne ud, at vinkel C er 110°

Bygningens bredde er c = 16 m

Forholdet mellem Sin(C) og c skulle være det samme som forholdet for de øvrige sider og vinkler.

a) Tast dette forhold sinC/c   (Sin(110)/16)   på din grafregner - dette giver = 0.058731

Nu kommer vi til det, jeg ikke forstår!! :(

b) Opstil en ligning hvor resultatet i a) sammenlignes med de tilsvarende forhold i trekanten.
     Hvor lange bliver de to tagflader a og b efter denne metode.

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal bruge forholdet.. Håber I vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2010 af mathon

 ligning:

                      x = (16/sin(110º))·sin(X)

                      a = (16/sin(110º))·sin(40º)

                      b = (16/sin(110º))·sin(30º)   


Svar #2
12. august 2010 af One_Smash (Slettet)

Kan du fortælle mig hvorfor det er sådan, så jeg er sikker på, at jeg forstår? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2010 af mathon

sinus-relationen giver dig
 

                                 a/sin(A) = c/sin(C) = b/sin(B)

hvoraf
alment:
når x er længden af den ukendte side og X er sidens x's modstående vinkel


                                 x/sin(X) = (c/sin(C))      

                                 x = (c/sin(C))·sin(X)

specifikt:
                                 
                                 x = (16/sin(110º))·sin(X)


Svar #4
12. august 2010 af One_Smash (Slettet)

Men min bog siger sin(C)/c, og ikke c/sin(C) som du anvender ? -.-

Er det en fejl i bogen? Eller hvad ville man kunne bruge Sin(C)/c = 0.0587 til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2010 af mathon

 ingen bogfejl

                         hvis
                                         a/b  =  c/d

er

                                         b/a = d/c


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2010 af mathon

sin(C)/c = sin(110º)/16 = 0,058731

c/sin(C) = 1/0,058731 = 17,0268

        

                                                        x = (1/0,058731)·sin(X) = 17,0268·sin(X)


Svar #7
12. august 2010 af One_Smash (Slettet)

Tuisinde tak for hjælpen  og det hurtige svar :) Nu forstår jeg :D!


Skriv et svar til: Beregne vilkårlig trekants sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.