Matematik

????

15. august 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem f '(x) for funktionerne med CAS:
1) f(x) = 2x^3-4x+7
2) f(x) = 5x^2+2x-8
I begge tilfælde angives differenskvotienten og dennes grænseværdi

Jeg har fået denne he ropgave og fprstår slet ikke e rlidt forvirret.

Jeg ved at hvis man indsætter f(x0+h) / h i    lim   så får vi grænseværdien men hvordan finder vi differenskvotienten ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af mathon

differenskvotienten
  er
                              [f(xo+h) - f(xo)] / h

dennes grænseværdi er differentialkvotienten

................

differensen er forskellen mellem to størrelser

kvotienten er divisions-resultatet mellem to størrelser


Svar #2
15. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Jeg definerede funktionen f(x) = 2x^3-4x+7 så  skrev jeg   [f(xo+h) - f(xo)] / h

 i CAS  og fik følgende resultat      2(h2 + 3hx0 + 3x02- 2) Har jeg så fundet differenskvotienten ?

Og hvis jeg sætter følgende  2(h2 + 3hx0 + 3x02- 2) ind på lim får jeg så grænseværdien ?


Svar #3
15. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 For hvis jeg gør får jeg følgende 2*(3x02-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2010 af mathon

  1)
           Define f(x) = 2x^3-4x+7

           Define g(x) = d(f(x),x)

           g(x)    viser 6x^2 - 4

.................

differenskvotienten og dennes grænseværdi
  se

 


Skriv et svar til: ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.