Matematik

REDUCERING

15. august 2010 af JosefineAndrea (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Vi er lig startet på HHX og har problemer med at reducere,

så vi håber på der er nogen der kan hjælpe os med følgende:

1)  -(a+b)+2a

2)  -5(a+2b)+(a+2)(5b+5)

3)  (x-2)(y+3)-(xy-2y)

Håber der er nogen der vil svare! (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2010 af mette48 (Slettet)

1) -(a+b)+2a =   hæver -parentes og ændre alle fortegn i parentesen

-a-b+2a =           trækker sammen

a-b

2) -5(a+2b)+(a+2)(5b+5) =     ganger alle led i første parentes med 5 og ganger alle led i anden

                                               parentes med alle led i tredie parentes

-(5a+10b)+(5ab+5a+10b+10) =  hæver parenteserne

-5a-10b+5ab+5a+10b+10 =        trækker sammen hvorved a og b går ud, der er 0 af hver

5ab+10

3) (x-2)(y+3)-(xy-2y) =                   gang alle led i 1.( med alle led i 2.(  det giver 4 led samt hæv -(


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af Sam

Hej Josefine

Velkommen på HHX :)

Du kan også skrive 1) sådan her:

-1 * (a+b) + 2*a.

Du fjerner parentesen ved at gange -1 ind på a og b. Hvad får du så?

Sam


Svar #3
15. august 2010 af JosefineAndrea (Slettet)

 tak i to. tror vi tager resten på tavlen på tirsdag :b 


Skriv et svar til: REDUCERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.