Matematik

Reducer, HJÆLP!

15. august 2010 af thizzenk (Slettet)

Hej, jeg er en kæmpe klump til at reducere, kan jeg få en forklaring på hvordan man gør, har nogle forskellige, som i godt må se om i kan regne ud, og gerne forklare hvordan eller bare vise :)

a(b-2)-(a-2)b

(s-2t)(-5)-(10t-6s)

(x-2)(y+3)-(xy-2y)

det er dem som jeg har store problemer med :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2010 af Bankier (Slettet)

a(b-2)-(a-2)b                                    

Du ganger først ind i paranteserne. dernæst ændrer du fortegn ved  leddet -(a-2)b ,som bliver (- a + 2)b  som ganget ud er - ab + 2b

 ⇔

ab - 2a - ab + 2b

- 2 a + 2 b


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2010 af Casper1601 (Slettet)

Den første :  a(b-2)-(a-2)b        ab-2a-ab+2b  = -2a+2b             

Den anden: (s-2t)(-5)-(10t-6s)      -5s+10t-10t+6s= 1s    

Den tredje:   (x-2)(y+3)-(xy-2y)   xy-3x-2y-6-xy+2y= -3x-6   

Jeg ikke 100% sikker på om det er rigtigt:d          


Skriv et svar til: Reducer, HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.