Fysik

Enhedsregning.

18. august 2010 af Pestilence (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået et opgave ark for om enhedsregning.

problemmet er bare at det er min 3. dag på gym og mit 2. modul med fysik, og vi har intet fået forklaret om fremgangsmåden. Når jeg spørger rundt omkring for jeg at vide, at jeg nogle gange vil jeg få opgaver for, uden at kende fremgangsmåden og bliver nød til at lære det på egen hånd; Alt det der med selvstændighed.

Så nu vil jeg gerne kende fremgangsmåden, nogle der kan hjælpe? :)

I kunne bruge dette som eksempel:

find grundenheden af effekt(W).

jeg gætter selv på A, men er LANGT fra sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hjælper det, hvis jeg siger, at effekten er arbejdet pr. tidsenhed? Begynd altid med at finde definitionen for det, du skal udrede. Nu bør du så fortsætte med at finde enheden for arbejde (læs om MKS-systemet allerførst).


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2010 af mathon

   se

Vedhæftet fil:enhedsberegning_3.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2010 af NejTilSvampe

 effekt er  energi over tid. 

energi kan måles i Joule, tid kunne være sekunder.  effekt er joule per sekundt. Som sjovt nok også er watt :)

P = U*I  kender du måske fra ellære.

spænding U er energi E per ladning Q

strømstyrke I er ladninger Q over tid t.

P = (E/Q) * (Q/t) = E/t 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2010 af mathon

eksempler

       

        N = kg·m/s2

        J = N·m = kg·m2/s2

        V = J/C = J/(A·s) = (kg·m2)/(A·s3)

        Ω = V/A = (kg·m2)/(A2·s3)

        W = J/s = kg·m2/s3

        J = Ws


Svar #5
18. august 2010 af Pestilence (Slettet)

@#3: jamen hvis du har en kombination af flere er det ikke så hjælpsomt :)

men tak alligevel

@#4: tak for svaret :)

snakkede med min fysiklærer tidligere i dag, han sagde det var en joke, for at tjekke hvor lang tid vi brugte <_<

4 timer var min tid, og langt over gennemsnitet, så jeg bestod xD

TAK :D


Skriv et svar til: Enhedsregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.