Fysik

solfanger

18. august 2010 af baseball (Slettet)

En solfanger kan være en billig vandvarmer. En solfanger med arealet 2.5 m2 sidder sådan at den modtager 800 W per m2 på en solskinsdag.


a) Beregn den energi solfangerne modtager på 3 solskinstimer.
b) Hvis prisen for en kilowatttime (kWh) er 2 kr, hvor mange penge har man sparet med solfangeren på de 3 solskinstimer.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2010 af mathon

               P = (2,5 m2)·(0,8 kW/m2) = 2 kW

    a)       E = P·t = (2 kW)·(3 h) = 6 kWh


Svar #2
18. august 2010 af baseball (Slettet)

tak mathon men hvad med b


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

   er du slet ikke kommet aktivt i gang?

   på 1 kWh spares 2 kr

   på 6 kWh spares ???


Svar #4
18. august 2010 af baseball (Slettet)

spares der 12 kWh på 3 soltimer


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Besparelsen beregnes i kr.


Skriv et svar til: solfanger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.