Matematik

statistik - bestem nedre kvartil

19. august 2010 af Kia2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået til opgave at bestemme nedre kvartil for et grupperet observationssæ, som har fordelingsfunktionen (sumfunktionen)

            {   for x ≤ -2

F(x) = {   2x+1 for -2 < x ≤

           {   1 for x > 0        

jeg håber funktionen forstår, det er svært at skrive ind, men alle 3 x'er er en løsning for f(x)

men er der nogle der kan hjælpe mig, eller bare sætte mig gang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Du skal finde det x, hvor F(x) = 1/4.  Dvs. hvor 25% af fordelingen ligger til venstre for x.

Første (nedre) kvartil findes hvor F(x) = 1/4.

anden kvartil findes hvof F(x) = 1/2

og tredje kvartil hvor F(x) = 3/4.

Se f.eks. http://en.wikipedia.org/wiki/Quartile

Mvh Christian


Skriv et svar til: statistik - bestem nedre kvartil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.