Matematik

reducer

19. august 2010 af Devy (Slettet)

2a) (x^2+t^2+2xt )/(x+t)^4 =(x+t)^2/(x+t)^4 =1/(x+t^2 )
3a) (x^2-4)/(x-2)=
5a) (k/m+r/m)/(k+r)=
 

Er der nogen, der vil hjælpe mig med at reducere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

2a) det skal være = 1/(x+t)^2

3a) benyt kvadratsætningen a2-b2 = (a+b)(a-b) til at forkorte en fælles faktor ud

5a) Brøkerne i parentesen har allerede en fælles nævner. Læg tællerne sammen og opsøg fælles faktorer i tæller og nævner, der kan forkortes ud.


Svar #2
19. august 2010 af Devy (Slettet)

2a) (x^2+t^2+2xt )/(x+t)^4 =(x+t)^2/(x+t)^4 =1/((x+?t)?^2 )
3a) (x^2-4)/(x-2)=(x-2)/(x-2)=x+2
5a) (k/m+r/m)/(k+r)=(k+r)/(m/(k+r))=1/m
 

Ser det rigtig ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

2a) Som jeg skrev i #1, det skal være = 1/(x+t)2

3a) Resultatet er rigtigt, men mellemregningen er forkert, og der skal tages det forbehold, at x ≠ 2 .

5a) Resultatet er rigtigt, med det forbehold, at k ≠ r .


Svar #4
19. august 2010 af Devy (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.