Matematik

hjælp reducer !!

19. august 2010 af thelight - Niveau: 10. klasse

Hej jeg kan simpelthen ikke finde ud af at reducere denne ligning så om der ikke er nogle der vil vise hvordan man gør trin for trin så jeg kan forstå det ?? please

(a i anden -(1-a)*(2-a) + 2 )


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Bankier (Slettet)

a2 - (1-a)*(2-a) + 2

a2 - (2 -a -2a + a2) +2      du ganger leddene ud

a- (2 - 3a + a2 ) +2       fortegn ændres i parantesen, da der står minus foran

a-2 + 3a - a2 +2      2 går ud med -2 og -a2 går ud med a2

3a


Svar #2
19. august 2010 af thelight

men kan du forklare det med at gange ledene mere da det er der jeg kludrer i det ?

først siger du 1 *2 =2 og derefter 1*-a = -a  men derefter forstår jeg det ikke hvor får du det der minus mellem -a og -2a fra og hvordan får du det til 2a ? når du ganger leddene


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af mette48 (Slettet)

Hvert led i 1. parentes ganges med hvert led i anden parentes

(1-a)*(2-a) =

1*2-1*a-a*2+a*a =

2-a-2a+a2  =

2-3a+a2                    inde i opgaven:   resultatet gemmes i en - parentes der derefter hæves.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

I øvrigt er det ikke en ligning, men et udtryk. Det kaldes først en ligning, når der optræder et lighedstegn.


Skriv et svar til: hjælp reducer !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.