Matematik

integral :(

19. august 2010 af missunknow (Slettet)

Angiv, uden brug af cas, følgende ubestemte integraler:

a)     ∫(5-tan^2x)dx

b)     ∫(tan^2x + 2sinx)dx)

c)     ∫(√x+cosx)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) ∫(5-tan2(x))dx = 5x - ∫ tan2(x) dx = 5x - ∫ sin2(x)/cos2(x) dx = 5x - ∫ (1-cos2(x))/cos2(x) dx

   = 5x + ∫ dx - ∫ 1/cos2(x) dx = 6x - ∫ (cos2(x)+sin2(x))/cos2(x) dx

   = 6x - ∫ (d(sin(x)/cos(x))/dx) dx = 6x - tan(x) + k

Heraf ses, at ∫ tan2(x) dx = tan(x) - x + k , så

b) ∫ (tan2(x) + 2sin(x)) dx = tan(x) - 2cos(x) - x + k

c) ∫ (√x+cos(x)) dx = (2/3)·x3/2 + sin(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2010 af Majlund (Slettet)

 ok, her er det en rigtig god ide at udnytte at: ∫(f(x) ± g(x) )dx = ∫f(x)dx ± ∫g(x)dx

Hvis du bruger det på en lidt sjov måde i opgave a) får du at:

∫(5 - tan^2(x))dx = ∫6 dx - ∫(1+tan^2(x)) dx

Grunden til at lave denne opsplitning er at "1+tan^2(x)" har stamfunktionen tan(x)..!

Du kan bruge samme trick i opgave b), og tricket (dog uden "1+tan^2(x)"-delen) kan også bruges i opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2010 af mathon

a)

se

Vedhæftet fil:integral_93.doc

Svar #4
20. august 2010 af missunknow (Slettet)

#3

hvad gør jeg så hvis er står et tal foran, altså ligesom b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at

∫b·f(x)dx = b·∫f(x)dx ,

hvor b er en konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2010 af mathon

     ∫k·f(x)dx = k·∫f(x)dx


Skriv et svar til: integral :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.