Fysik

Haster hjælp!! gnidningskoefficient.

21. august 2010 af salliii (Slettet)

 Hej jeg har problemer med om jeg har lavet det rigtigt eller forkert håber du kan hjælpe :)

M17 Container

Billedet viser en container, der er ved at blive trukket op ad ladet på en lastvogn. Ved hjælp af en stålwire trækker en elmotor containeren med den konstante fart 0,25 m/s.
Trækkraften FS fra stålwiren har størrelsen 78,4 kN.

Ladet hælder 28° med vandret. Massen af containeren er 9,2 ton.

b) Indtegn på bilaget pile, der viser størrelse og retning af de kræfter, som virker på containeren, mens den trækkes på ad ladet.

Jeg har fundet Fs og Ft, men hvordan finder man Fn= normalkraften ?

Fn=m*g*cos(v)

er dette rigtig?

c) Beregn gnidningskoefficienten mellem lad og container under bevægelsen.

Fgnid= gnidningskraften hvordan finder jeg den? hvad er formlen for gnidningskraften ?

Håber du kan hjælpe på forhånd tak :)


Svar #1
21. august 2010 af salliii (Slettet)

 Har fundet ud af opgave c selv men er stadig lost i opgave b med normalkraften Fn


Svar #2
21. august 2010 af salliii (Slettet)

 Har fundet ud af det hele selv jeg har lavet det hele rigtigt :)


Skriv et svar til: Haster hjælp!! gnidningskoefficient.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.