Fysik

solens energi

21. august 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

solen stråler med effekten 3,83 * 1026 W.

hvor meget energi udstråler solen på et år?

hvor stor er den masse solen mister på et år ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Effekt er energi pr. tid.

Massen kan beregnes ud fra Einsteins masse-energi-relation.


Svar #2
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

ja dvs. E = P * t, eftersom P = E / t

            jeg har effekten men hvad er tiden ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Et år. Det står i teksten.


Svar #4
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

ja jeg ved godt det er et år, men hvad skal jeg regne år om til ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: SI-enheden for tid: sekunder.


Svar #6
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

dvs.  E = 60 * 60 * 24 * 365 * effekten ?? bare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja - husk enheden.


Svar #8
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

Men så får jeg et forkert tal som ikke passer med det rigtige facit ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvad kommer du frem til og hvad er facit?


Svar #10
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

jeg får 1,20 * 1034  og facit er 2,62 * 1033 J

???


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#10: Så er din facitliste forkert - det er korrekt metode, du har brugt.


Svar #12
21. august 2010 af rnadal (Slettet)

ok tak

og i næste opgave får jeg massen til 4,02 * 1041 og hvad er enheden der

jeg har sagt : 1,20 * 1034 J / 3,00 * 108 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2010 af Magnus0505 (Slettet)

har du fået den rettet ?


Skriv et svar til: solens energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.