Matematik

a+b/a2+b2

21. august 2010 af HenrikN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens står stadigvæk med et uløst problem, og jeg har selv prøvet at regne den ud, men uden held

Opgaven lyder sådan reducere: 2. a+b/a2+b2

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2010 af peter lind

Som det står der kan du ikke reducere noget. Har du ikke glemt nogle paranteser?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2010 af NejTilSvampe

 a^2 + b^2 = (a+b)(a-b)

(a+b) / (a+b)(a-b) = 1/(a-b)

hvilket danner et interessant problem. For den reducerede version er jo ikke defineret i a=b , men det er den ikke-reducerede version. Hvad gør man ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2010 af peter lind

#2 (a+b)(a-b) = a2-b2 ikke a2+b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 har ret i, at resultatet i #2 ikke er korrekt. Selv i det tilfælde, hvor der mangler nogle parenteser i opgaven, som den er formuleret i #0, dvs (a+b)/(a2+b2) , kan den ikke reduceres yderligere. #2 reducerede opgaven, som om den var formuleret (a+b)/(a2-b2) . 

#2 har dog ikke ret i, at den ikke-reducerede version her er defineret for a=b . Hvad der gælder i dette tilfælde er, vi dividerer med (a+b) og må tage det forbehold, at a≠-b . Den ikke-reducerede version er ikke defineret for a=-b, mens den reducerede version er defineret her.


Skriv et svar til: a+b/a2+b2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.