Matematik

Brøker, og andet beregning.

22. august 2010 af Sandraas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle, håber nogle kan forklare mig hvordan man regner disse stykker ud:

1) 8x + 16 = 64     x=__?

2) x/4 = 32 x=__? (det er en brøk)

3) 6 1/4 + 10 3/8 =?

4) 22 2/3 - 9 1/8 =?

5) 5 2/7 * 6

6) beregn renten af 5600 kr. til 9% p.a. i 90 dage??'

tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af Isomorphician

1)

8x + 16 = 64

8x + 16 - 16 = 64 - 16 ............ træk 16 fra på begge sider

8x = 48

x = 48/8 = 6 ........... del med 8 på begge sider

3)

6 1/4 + 10 3/8 =

6 2/8 + 10 3/8 = ................... lav fællesnævner

6 + 10 + 2/8 + 3/8 = .............. læg de hele tal sammen

16 + 2/8 + 3/8 = ............læg brøkerne sammen (tæller + tæller)

16 + 5/8 =

16 5/8


Skriv et svar til: Brøker, og andet beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.