Matematik

Bestem udtryk

22. august 2010 af Susina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har en opgave, der gør, at jeg sidder lidt fast i min aflevering.

Opgaven lyder som følgende:

Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i grader celcius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved

               F = 1,8 * t + 32

Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit.

Skal man bare omskrive formlen, så man isolerer t, eller hvordan skal man gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af mette48 (Slettet)

Har du fået et udtryk for trykket?

F=1,8*t+32 ⇒ t=(F-32)/1,8


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af peter lind

Det her lyder mere som fysik end som matematik. Hvis du har trykket givet ved P = P0(1+t/273º), hvor P0 er trykket ved 0º celsius, skal du, som du skriver, blot løse lignihngen med hensyn til t og sætte det ind i formlen for trykket.


Svar #3
22. august 2010 af Susina (Slettet)

Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Bestem udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.