Matematik

Stumpvinklet trekant

22. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hej med jer.

Jeg har et lille problem.

Jeg skal finde længden på den ukendte side på en stumpvinklet trekant.

Hvor jeg ved hvad siden a og b er og skal finde c

a=3,31 og b=6 hvad er c så? Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2010 af peter lind

Det kan ikke findes af det givne. Der mangler noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du kender garanteret en vinkel, som du har glemt at opskrive, gør du ikke?

Karam


Svar #3
22. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Nej.. Jeg kender ingen vinkler.. Jeg kender kun de to..

Opgaven lyder:

Bestem længderne BD og AC i firkanten ABCD (Firkanten ABCD har længderne AB=5, CD=6 og AD=7. Vinklerne A og B er vinkelrette.

Vi ved fra en anden opgave at BC= 3,31 og det er faktisk de resultater vi har..

Noget der kan løse det ud fra det.?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2010 af peter lind

Trekant ABD er retvinklet, så du kan bruge Pytagoras til at finde BD. I trekant ABC er vinkel B ret, så igen brug pytagoras


Svar #5
22. august 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hey.. Hvorfor har jeg ikke tænkt på det?! Og så har jeg bøvlet med at finde den anden trekant, og så kunne jeg bare bruge den anden.. :D

Mange tak for hjælpen Peter Lind.. :D


Skriv et svar til: Stumpvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.