Matematik

mat - (x+d)^3

22. august 2010 af indefinable (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. har problemer med at gange følgende parentes ud: (x+d)^3. vores lærer har fortalt noget om at man skal sige: (x+d)*(x+d)^2 - jeg gør det bare forkert. Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2010 af JKaram (Slettet)

Det er en smart måde. Kan du udregne (x+d)2?

Karam


Svar #2
22. august 2010 af indefinable (Slettet)

ja: x^2+d^2+2xd


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man udregner produktet af to flerleddede størrelser ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden og så addere alle produkterne.

(x+d)3 = (x+d)·(x+d)2 = (x+d)·(x2+d2+2xd) = ...


Skriv et svar til: mat - (x+d)^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.