Fysik

Fysik - acceleration

23. august 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder her med en opgave i fysik A fra eksamenssættet maj 2007 opgave 5. Standselængde.
Den omhandler bremselængde og gennemsnitsacceleration, og selve opgaven lyder som følger:
Hvilken værdi for bilens gennemsnitsacc. er brugt som grundlag for beregningen af bremselængden ved 130 km/h.

Bilen har fuldt stop efter 120 m, hvor selve opbremsningen er de 84 m og reaktionstiden er 36 m.

Hvordan løser jeg opgaven og finder gennemsnitsacc?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af peter lind

Brug a*s = ½*v2


Svar #2
23. august 2010 af hjæææælp (Slettet)

Peter lind. er du sikker på at formelen ikke hedder 2*a*s = v^2-vo^2

er v starthastigheden, altså 0? og v0 = 130km/h?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at v0 =0. Det giver din formel blot delt med 2


Svar #4
23. august 2010 af hjæææælp (Slettet)

kan du ikke lige tjekke dette?

samme opgave. 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=507672 


Svar #5
23. august 2010 af hjæææælp (Slettet)

Ok, det giver det samme. 

tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2010 af peter lind

Det er det samme, blot med forskellig fortegn på a.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2010 af Tobi17 (Slettet)

 Finder i min formelsamling at:

a = ?v/?t

Hvordan kommer man her fra til:

2at = v^2 - v0^2 

Undre mig yderligere over, hvordan opgaven løses uden kendskab til ?t ?

Takker.. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2010 af Tobi17 (Slettet)

 ? = delta


Skriv et svar til: Fysik - acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.