Matematik

grafer i exel

26. marts 2005 af Joker_Jay (Slettet)
Hej

jeg skal lavet 2 grafer i exel(jeg bruger office professional 2000)...de 2 grafer er f(x)=ln(x) og g(x)=x - 1...hvordan kan man få tegnet de grafer i exel??

hvis der er nogen, som kender et bedre program(helst freeware), som er bedre end exel, vil jeg være åben overfor disse...graferne skal bare kunne sættes ind i word..

på forhånd tak..

JokerJay

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2005 af frodo (Slettet)

jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke ved hvordan man laver graer for funktioner i excel, eller om man overhovedet kan. Men hvis du bare skal tegne grafer,vil jeg klart anbefale graph:

http://graph.padowan.dk

Det er meget enkelt at bruge, og er freeware.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2005 af frodo (Slettet)

ups.. forkert link. Prøv her i stedet

http://padowan.dk/graph/

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du laver en kolonne med tal fra -100 til +100, eller hvad der nu er relevant for din graf. Hvis det er i kolonne A, kan du så i kolonne B skrive =A1-1, eller ln(A1) - hvis Excel kender den funktion - og så hive ned, så du får to kolonner af tal ved siden af hinanden. Så går du ind og laver et XY-koordinatsystem, så skulle de fine grafer gerne være der.

Men der er nok freewareprogrammer der kan gøre det lettere, ja.

Svar #4
27. marts 2005 af Joker_Jay (Slettet)

mange tak...jeg har dog lige et spørgsmål til...jeg skal have lavet nogle stolpediagrammer i exel...der er dog det, at jeg har enormt små tal...fx. 1E-61 osv...hvordan skrives det ind i exel, så den fatter, at det er et enormt lille tal...har nemlig prøvet taste det ind i exel, men det gik vildt meget galt..desuden har jeg 2 rækker med tal, der skal sammenlignes med hinanden...i netop et stolpediagram...hvordan gøres det??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Der er også et andet program, hvor du bare skal skrive formlen, så kan den selv løse den, tegne graf, differentiere og meget mere. Du kan downloade en trial verison af den fra deres hjemmeside (Man kan finde mange koder rundt omkring hvis du virkelig ikke vil betale for det senere hen)
Programmet er lavet af Texas instuments, som også laver de kendte lommeregnere.

Du kan finde version 6.1 her:
http://education.ti.com/us/product/software/derive/down/download.html

Skriv et svar til: grafer i exel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.