Fysik

HAAAASTIG HJÆLP !

23. august 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Kan nogen please hjælpe mig med denne opgave?

1. Et varmelegeme kan opvarme 1,2 kg vand fra 14 grader C til kogning i løbet af 3 min, når strømstyrken er 2 A.

a) Beregn den energi, vandet har modtaget ved opvarmningen?

vil den hedde sådan her ???

E = m · c · ΔT

E = 1,2 kg * 4182 J/kg * K * 359 K


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2010 af mathon

                  E = (1,2 kg) · (4,186 kJ/(kg·K)) · ((100-14) K) = 431,995 kJ


Svar #2
23. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

hvis jeg ikke ænder c hvordan ville det så se ud ..


Svar #3
23. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

jeg vil nemlig hellere have at der står 4182 J/ kg * K ,,, men jeg er i tvivl om temperaturen


Svar #4
23. august 2010 af ludvig111 (Slettet)

eller kan man ikke lave den på nogle andre måder ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2010 af ramme2 (Slettet)

Du kan ikke ændre på vands specifikke varmekapacitet ellers får du en forkert varmemængde.

Dog er 4,186 kJ/(kg·K) = 4,186j/g*K 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2010 af mathon

men jeg er i tvivl om temperaturen

     ΔT i ºC = ΔT i ºK


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2010 af ramme2 (Slettet)

#6 Men kan det ikke være lige meget når der er tale om en temperaturforskel ΔT ??  . Det er ekstra arbejde at lave temperaturerne i celcius om til kelvin selv om det ikke er stort.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2010 af Vesteur (Slettet)

Kelvin temperaturskalaen er defineret så

   ΔT i ºC = ΔT i ºK .

Så hvis man kun skal regne med temperaturforskelle er det ligemeget hvilken man bruger, ja.

/Christian


Skriv et svar til: HAAAASTIG HJÆLP !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.