Matematik
hjælp til en matopg.
27. marts 2005 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der ikke er nogen der kan hjælpe med følgende opg.
Jeg skal bestemme A(t) og jeg har følgende oplysninger.
Med Mt betegnes den punktmængde der begrænses af koordinatsystemets førsteakse, grafen for f samt linien med ligningen x=1 og linien med ligningen x=t hvor t tilhører åbnet interval omkring 1 til lukket interval omkring 3. Arealet af Mt er en funktion af t, der betegnes A(t)
funktionen f8x)=x^3-3x^2
desuden skal jeg differentere
y=1/(cos(x)+k), men ved ikke helt hvad den bliver.
håber nogen vil hjælpe.
Jeg skal bestemme A(t) og jeg har følgende oplysninger.
Med Mt betegnes den punktmængde der begrænses af koordinatsystemets førsteakse, grafen for f samt linien med ligningen x=1 og linien med ligningen x=t hvor t tilhører åbnet interval omkring 1 til lukket interval omkring 3. Arealet af Mt er en funktion af t, der betegnes A(t)
funktionen f8x)=x^3-3x^2
desuden skal jeg differentere
y=1/(cos(x)+k), men ved ikke helt hvad den bliver.
håber nogen vil hjælpe.
Svar #2
27. marts 2005 af cs (Slettet)
tak, er der ikke nogen der kan give lidt hjælp til den første
Svar #4
27. marts 2005 af cs (Slettet)
har prøvet det, men kan ikke finde ud af hvor det gå galt.
int(1-3)x^3-3x^2=(1/4x^4-x^3)0 til 1
1/4t^4-t^3-(1/4*1^4-1^3)
1/4t^4-t^3+3/4
t^4-t^3=(-3/4)/(4/1)=12/-4=-3
og det skulle ligge i åbnet interval omkring 1 til åbnet interval omkring 3
int(1-3)x^3-3x^2=(1/4x^4-x^3)0 til 1
1/4t^4-t^3-(1/4*1^4-1^3)
1/4t^4-t^3+3/4
t^4-t^3=(-3/4)/(4/1)=12/-4=-3
og det skulle ligge i åbnet interval omkring 1 til åbnet interval omkring 3
Svar #5
27. marts 2005 af frodo (Slettet)
ehh.. Hvad er det du laver??? Du skal jo ende med en funktion(!)
int(1 til t)(x^3-3x^2)dx=[1/4*x^4-x^3](1 til t) = t^4/4-t^3-(1/4-1)=t^4/4-t^3+3/4
t er ikke et tal du kender, men derimod en variabel, som tilhører ]1;3]alt i alt:
A(t)=t^4/4-t^3+3/4, t€]1;3]
int(1 til t)(x^3-3x^2)dx=[1/4*x^4-x^3](1 til t) = t^4/4-t^3-(1/4-1)=t^4/4-t^3+3/4
t er ikke et tal du kender, men derimod en variabel, som tilhører ]1;3]alt i alt:
A(t)=t^4/4-t^3+3/4, t€]1;3]
Skriv et svar til: hjælp til en matopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
