Matematik

Rentesregning!

25. august 2010 af cillek83 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et beløb vokser med 5% pr år i 8 år til 6944,04 kr. Hvad er det oprindelige beløb i kroner?
 

Jeg kan ikke finde ud af det :(

Help please


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Isomorphician

6944,04 = K0*(1,05)8, isoler K0


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2010 af Economist (Slettet)

6944,04=K0*(1+0,05)^8

6944,04/(1+0,05)^8=K0

K0=4700 kr.

Forstår du princippet? Ellers SPØRG. :)


Svar #3
26. august 2010 af cillek83 (Slettet)

Det er perfekt!!
 

1000 tak.. Ved ikk hvad jeg skulle gøre uden jer kloge mennesker herinde :)


Skriv et svar til: Rentesregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.