Studievalg og videregående studie

Hæve gennemsnit - Suppleringsfag?

26. august 2010 af [sarah] (Slettet)

 Hej alle sammen.. 

Jeg har nu læst jura i 1 år, og har fundet ud af at det er bare ikke mig.. 

Til gengæld vil jeg gerne læse økonomi i stedet - Men en af de uddannelser jeg er interesseret i kræver et snit på 10,8. Mit snit fra gymnsiet er på 8,29 og derfor ikke højt nok. Det er et ret stort spring, men ønsker om ikke andet at hæve mit snit så jeg kan vælge andre uddannelser med højere snit end jeg har pt. 

Jeg har haft 6 fag på A-niveau og er lidt i tvivl om hvad jeg skal supplere med for at hæve mit snit? Skal jeg vælge et fag jeg aldrig har haft før, eller forsøge at forbedre nogle af mine nuværende karakterer?

Vil det måske være en mulighed at søge som kvote 2 (selvom jura nok ikke gør den store forskel her) ?

Hilsen Sarah. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2010 af 14203 (Slettet)

Du kan ikke ændre dit snit når du har fået din studentereksamen. Det er forskelligt hvordan de forskellige uddannelser optager kvote 2, nogle steder er det gennemsnittet i en række specifikke fag (hvis det er tilfældet vil du kunne forbedre dit snit i disse fag), andre steder er der optagelsesprøver og nogle bruger motiverede ansøgninger. Du må kontakte de uddannelser du er interesseret i og hører hvordan de gør :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2010 af Zenin (Slettet)

Jeg går ud fra det er International Business på CBS du gerne vil ind på.

Som 1# siger  så er det forskellige kvote 2 regler fra sted til sted. Jeg kender ikke CBS, men så skal nok kontakte dem eller din studievejleder for at høre om dine muligheder.

Nu er det jo også muligt at læse økonomi andre steder, hvor snittet er meget lavere (det er selvfølelig heller ikke helt det samme), men der er i hvert fald mulighed for noget lignende, hvis du ikke kan komme ind på CBS.


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. august 2010 af emul0c

#0

Om ikke andet selvom det var muligt at hæve sit snit, så ville et enkelt eller flere suppleringsfag ikke kunne bringe dig fra 8,3 op til 10,8 - det ville kræve rigtig rigtig mange 12-taller at hive et snit fra 8,3 op på 10,8 (hvis vi går ud fra at du har en 15-20 karakterer på dit eksamensbevis pt).

Det bedste alternativ må være at søge ind via kvote 2. Nu ved jeg ikke om du har noget erhvervserfaring eller andet du kan spille på. Men det vil jeg umiddelbart tro er den bedste måde at gøre det på.
Ellers så er International Business på CBS (som jeg går ud fra er den du hentyder til, da den er den eneste med så høj adgangskvotient) ikke så forskellig fra HA-almen, forskellen er meget basalt at linjen er på engelsk og der er nogle få fag som er anderledes. Du kan tage præcis de samme overbygninger når du er færdig med bacheloren, og er hverken bedre eller dårligere stillet i forhold til jobs senere hen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2010 af avlanden (Slettet)

 Der er også mulighed for at læse økonomi på universitetet. Polit eller oecon, henholdsvis i København og Århus.

Mvh.


Svar #5
29. august 2010 af [sarah] (Slettet)

 Mange tak for jeres svar - Det er netop International Business på CBS jeg er interesseret i. Jeg har relevant erhvervserfaring, så tror jeg tager chancen og søger ind som kvote 2, og så vælger jeg nok HA. Almen som 2. prioritet..  


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2010 af HenrikJeppesen (Slettet)

Hvad er gennemsnitskravet for at blive optaget ved 2. kvote for International Business på CBS? Kunne selv godt overveje den efter gymnasiet (er færdig i år)


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2010 af emul0c

#6

På kvote 2 bliver der ikke brugt gennemsnit på samme måde som ved kvote 1. Kvote 2 afhænger af hvad du ellers har foretaget dig som skulle gøre dig kvalificeret til at starte på uddannelsen. F.eks. fuldtidsarbejde, udenlandsrejse osv. osv...


Skriv et svar til: Hæve gennemsnit - Suppleringsfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.