Matematik

Differential regning

26. august 2010 af ChristofferRoen (Slettet)

Vis, at grafen for g(x)=3/x har to tangenter, som er parallelle med linien, som har ligningen: x+12y=60

 Jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2010 af Isomorphician

Find hældningskoefficienten til linjen.

Find g'(x) og sæt g'(x) lig med hældningskoefficienten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2010 af Duffy

Du skal altså vise, at der er to løsninger til ligningen g'(x) = -1/12


Svar #3
26. august 2010 af ChristofferRoen (Slettet)

løsningerne er altså 6 og -6, men hvordan viser jeg så at tangenterne er parallelle men linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2010 af Isomorphician

Det har du lige gjort.


Svar #5
26. august 2010 af ChristofferRoen (Slettet)

 æhh. kan du uddybe det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2010 af Duffy

Find for hver af x=-6 og x=6 deres tangentligninger og vis at disse er forskellige på b-værdien i y=ax+b,

hvor du allerede har fundet at a = -1/12


Svar #7
26. august 2010 af ChristofferRoen (Slettet)

 jeg har fundet tangentligningerne til at være y=-1/12x+1 og y=-1/12x-1.. men igen hvordan viser det at tangentene er parallelle med linjen??


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Jo, for linien og tangenterne har alle samme hældningskoefficient, nemlig - 1/12

ALTSÅ HAR DE SAMME HÆLDNING, HVILKET ER ET ANDET UDTRYK FOR, AT DE ER PARALLELLE 


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.