Matematik

8/x2=8/x=6

28. august 2010 af Thomaskamp (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe  mig med denne lining.  jeg kan ikke få resultatet til at passe med facitlisten  son siger X = -2 eller x = 0,667 håbber der er en der kan hjælpe mig med udregningen af den. hilsen Thomas 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af NejTilSvampe

du mener 8/x^2 + 8/x = 6

8(1/x^2 + 1/x) = 6

1/x^2 + 1/x = 6/8 = 3/4

Her kommer hemmeligheden. Gang med x^2 i hvert led.

1+ x = (3/4)x^2

-(3/4)x^2 + x +1 = 0

d = 1-4*(-3/4)*1 = 4

x = [-1 ± √(4) ]/ (2*(-3/4))

x = (-1 ± 2) / (-3/2)

x = (2±4) / -3

x = (6/-3) v x = (2/3)

x = -2 v x = 0,667


Skriv et svar til: 8/x2=8/x=6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.