Matematik

ligning med brøk, hjælp mig .

28. august 2010 af Wrap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe lidt her.. kan ikke rigtig finde ud af denne her ligning . Tak
2(2x+2)+x/3=x+4

3*2(2x+2)+x=3(x+4)

12x+12+x=3x+12

12x+x-3x=12-12

10x=0

man kan jo ikke dividere med nul :S .. hvor er fejlen ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Der er heller ingen, der tvinger dig til at dividere med 0. Du skal dividere med 10.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af JKaram (Slettet)

Ganske korrekt.

Du skal dele med 10 (og det må man gerne - det er bare i nævner der ikke må stå 0) og så har du

x=0.

Dette kan du indsætte i din øverste ligning for at tjekke om passer.

Hint: det gør det.

Karam


Svar #3
28. august 2010 af Wrap (Slettet)

så x=0?


er den så rigtig lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Ja .


Svar #5
28. august 2010 af Wrap (Slettet)

Tak For hjælpen :D


Skriv et svar til: ligning med brøk, hjælp mig .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.