Fysik

bombefly

28. august 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

et bombefly der flyver i 2 km's højde med farten 300 km/t lader en bombe falde. Luftmodstanden er helt uden betydning.

a) hvor langt flyver flyet, mens bomben falder til jorden?

b) med hvilken fart lander bomben?

c) Hvilken vinkel danner bombens hastighed med vandret i landingsøjeblikket?

d) Hvor langt bevæger flyet sig, fra det kaster bomben til det rammes af chokbølgen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af peter lind

a) Find tiden det tager for bomben at nå jorden. Gang denne tid med flyets hastighed og du har svaret

b) Brug energibevarelse

c)  Brug at hastighed i vandret retning er givet i opgaven samt resultatet i b)

d) Udtryk flyets position i et eller andet koordinatsystem som funktion af tide. Find heraf afstanden til bombens nedslag udtrykt ved tiden. Denne afstand skal være lydens hastighed * den tid, der er gået siden bombenedslaget.


Svar #2
29. august 2010 af rnadal (Slettet)

tiden finder ved at sige t = s/v ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af peter lind

Nej. Bomben falder med tyngdeaccelerationen så s=½gt2


Svar #4
29. august 2010 af rnadal (Slettet)

hva mener du præcis med energibevarelse ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2010 af peter lind

Ekin+Epot = konstant så (Ekin+Epot)h=2km = (Ekin+Epot)h=0km


Svar #6
29. august 2010 af rnadal (Slettet)

den kinetiske energi er bare hastigheden vel ??

og den potentielle er bare højden ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2010 af peter lind

Nej Ekin = ½mv2 = ½m(vx2+vy2). Epot = m*g*h


Svar #8
29. august 2010 af rnadal (Slettet)

jeg kender jo ikke massen ???


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2010 af peter lind

Den vil gå ud i dine beregninger.


Svar #10
29. august 2010 af rnadal (Slettet)

jeg havde vidst glemt at skrive at når bomben springer udløses en chokbølge på 340 m/s

hvor langt vil flyet så bevæge sig fra det kaster bomben og indtil den rammes af bølgen ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. august 2010 af peter lind

Det er det jeg svarer på i #1 d). Du skal så erstatte lydens hastighed med 340 m/s. De 340 m/s er iøvrigt vistnok lydhastigheden.


Skriv et svar til: bombefly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.