Matematik

Reducer + kvdratsætning

29. august 2010 af MiniSara (Slettet)

Hej allesammen. Jeg håber i kan hjælpe mig med mine opgaver? Er nemlig selv lidt i tvivl, og vil selvfølgelig gerne lærer at løse dem da de skal afleveres.

opgave 1

Reducer følgende udtryk mest muligt:

3/6x + 5/6x - 1/6x =

7/6x

opgave 2

Benyt kvadratsætning til at omskrive følgende udtryk:

4x2+1-4

Hvordan løses den?

opgave 3.

Opløs tæller og nævner i faktorerer og forkort brøken:

Det hele er med i brøken.

4x2-9/´4x2+9-12x

Hvordan løses den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 er korrekt.

Opg 2. Her menes nok 4x2 + 1 - 4x . Benyt kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab . Sammenlign leddene i dit udtryk til at identificere a = 2x og b = -1 .

Opg 3. Her skal der sættes parenteser, når du skriver brøkstreger på skrå form / .

(4x2 - 9)/(4x2 + 9 - 12x) . Faktoriser tælleren ved hjælp af kvadratsætningen (a+b)(a-b) = a2 - b2 og faktoriser nævneren ved hjælp af kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab .


Skriv et svar til: Reducer + kvdratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.