Matematik

hjælp! 5*(2+x)-2x=3*(x+1)+4

29. august 2010 af nannabetak (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg forstår ikke denne "drille"ligning, så jeg håber der og nogen der vil give en hjælpende hånd :-)

10+5x-2x=3x+4+4 (har ganget ind i parentesen)

10+5x=1x+4+4 (minus 2x på begge sider)

2+5x=x (minus 8 på begge sider)

og det er så her jeg går død! aner ikke hvad mit næste træk skal være :-)

håber på hjælp, p.f.h. tusind tak!

hilsen Nanna


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2010 af kjølbye (Slettet)

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2010 af mette48 (Slettet)

5*(2+x)-2x=3*(x+1)+4   (har ganget ind i parentesen)

10+5x-2x=3x+3+3         trækker sammen

10+3x=3x+6                  trækker 3x fra på begge sider

10=6  hvilket ikke er tilfældet, der er altså ingen løsning til ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Heller ikke selv om der trækkes rigtigt sammen :

10+5x-2x=3x+3+4      (trækker sammen)

3x + 10 = 3x + 7        (trækker 3x fra på begge sider)

10 = 7      , (hvilket er et falsk udsagn)

er der noget x, der tilfredsstiller den oprindelige ligning.


Svar #4
29. august 2010 af nannabetak (Slettet)

tusind tak for jeres hjælp!


Skriv et svar til: hjælp! 5*(2+x)-2x=3*(x+1)+4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.